Merihanhi ( Anser anser )
Tekijänoikeudet

Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tekstit, kuvat, äänitteet
ja videot tällä verkkosivustolla ovat kopiosuojattuja.
Kuvien kopiointi ja linkitys muille sivustoille
on kielletty ilman tekijöiden kirjallista lupaa.

© heliaca.fi | Pasi Parkkinen 2012-2020
Sivuston ulkoasu ja toteutus: Pasi Parkkinen

Sivuston esittely

Tervetuloa heliaca.fi luonto- ja lintukuvasivustolle, jota ylläpitää Mikkeliläinen lintuharrastaja Pasi Parkkinen. Suurin osa sivuston kuvista on otettu Suomessa. Sivustolla on myös runsaasti kuvia naapurimaista, Norjasta ja Virosta, jonne retket toisinaan suuntautuvat. Kaukaisimmat linnut on kuvattu Australiassa.

Sivuston tarkoitus ei ole keskittyä harvinaisuuskuviin, vaan laadukkaisiin otoksiin myös aivan tavallisista lajeista. Sivustolta löydät perinteisiä lajikuvia sekä lintukuvia, joissa on pyritty saamaan enemmän valokuvauksellista näkemystä mukaan.

Sivusto luonnollisesti keskittyy lintuihin, mutta mukana on myös luonnon maisemia ja lähikuvia kasveista ja hyönteisistä.

heliaca.fi numeroina
- 2336 kuvaa
- 1422 kpl 500 mm optiikalla
- 178 kpl 700 mm optiikalla
- 199 kpl 150 mm optiikalla
- 154 kpl 50 mm optiikalla
- 88 kpl 200 mm optiikalla
- 28 kpl 70 mm optiikalla
- 25 kpl 17 mm optiikalla
- 94 kpl 20 mm optiikalla
- 40 kpl 16 mm optiikalla
- 17 galleriaa
- 2 retkikertomusta
- 14 äänitettä
- Kuvia 10 maasta
- 333 lajia
- Uusin lisäys 12.02.2021 22:08
Kuvaajat

Pasi Parkkinen

Kamera on kulkenut mukanani luonnossa jo yli 20 vuotta. Alkujaan kiinnostus luontoon heräsi lintujen tarkkailun kautta. Lintuharrastus laajeni varhain lintujen valokuvaukseksi ja vuosien varrella on valokuvia alkanut kertyä monista muistakin luontoaiheista, lähikuvista maisemiin. Tekniikan kehittyessä monet ennen mahdottomat kuvausprojektit ovat tulleet mahdollisiksi.

Lintujen lisäksi minulle läheisimpiä kohteita ovat pohjoiset metsät ja suot, linnuista eniten kiehtovat arktiset lajit. Kameran kanssa olen kulkenut asuinmaakuntani Etelä-Savon maisemissa sekä Pohjois- Karjalan ikimetsissä ja upeilla luonnontilaisilla soilla. Lappi ja Ruijan arktiset rannikot saavat palaamaan karun luonnonkauneuden ääreen yhä uudelleen. Viron monimuotoinen luonto, sen saaret, rannikkoseudut ja monet sisämaankin kohteet ovat kaltaiselleni luontokuvaajalle paratiisi: arktisten lintujen muutto keväin ja syksyin on mahtava luonnonnäytelmä.

Kuvassa minulle on tärkeää kokonaisuus ja tasapainoisuus. Pääkohteen lisäksi myös tausta kuuluu kuvaan, valaistuksen tulee olla hallittua, eikä kuvassa saa olla liikaa elementtejä. Kun kuvani pystyy välittämään jotakin kohteen luonteesta, erikoispiirteistä tai sen elinympäristöstä – silloin olen onnistunut. Laadukkaan luontokuvan perusedellytys on luonnon ja kuvauskohteen syvällinen tuntemus. Kuvaaminen ei saa koskaan vahingoittaa tai häiritä luontoa: kuvaan luontoa kunnioittaen. Kuviani on julkaistu lukuisissa koti- ja ulkomaisissa julkaisuissa. Useiden yhteisnäyttelyiden lisäksi minulla on ollut tähän mennessä kaksi omaa näyttelyä.

Kuviani muualla netissä

Kuviani Vastavalo -kuvatoimistossa
Flickr galleria

Äänitteitä

Pasi Parkkisen Soundcloud

Jos haluat lisätietoja kuvista tai käyttää kuviani, ota yhteyttä:

sähköposti: pasi.parkkinen(at)heliaca.fi
puhelin: +358 44 7491219 tai +358 400 797948.

Y-tunnus: 1228592-0, ALV rek.