Vihervarpunen (Carduelis spinus)
Tekijänoikeudet

Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tekstit, kuvat, äänitteet
ja videot tällä verkkosivustolla ovat kopiosuojattuja.
Kuvien kopiointi ja linkitys muille sivustoille
on kielletty ilman tekijöiden kirjallista lupaa.

© heliaca.fi | Markku Nurminen & Pasi Parkkinen 2012-2017
Sivuston ulkoasu ja toteutus: Pasi Parkkinen

Ajankohtaista

Luonnon ääniä heliacassa

Heliaca-sivustolle on lisätty uusi Äänet -osio. Äänet osiossa julkaistaan Pasi Parkkisen äänitteitä luonnosta. Tulen keskittymään laatuun, en määrään. Luonnon äänien dokumentoinnissa minua kiinnostavat eniten eri vuodenaikoina vallitsevat äänimaisemat: niinpä varsinaista linnunlaulukirjastoa tuskin tulee tehtyä.

Äänitteiden käsittelyssä pyrkimys on luonnollisuuteen, mutta opiskelua riittää, laitehankinta on vasta parin kuukauden ikäinen. Laitteistona käytän Zoom H4n digitaalinauhoitinta sekä RØDE NT-5 sovitettua mikrofoniparia. Masterointiin käytän ainakin alkuun ilmaista Audacity-ohjelmistoa.

Äänitteet sijaitsevat fyysisesti Soundcloud -palvelussa, mutta heliacaan tulen linkittämään edustavimmat näytteet. Jokaisen äänitteen yhteyteen on lyhyesti kuvattu, mitä missäkin kuuluu: lisäksi Soundcloud -linkin takaa saattaa löytyä lisää ...

Mikäli sinulle herää kysymyksiä ja kommentteja äänitteistä, otathan yhteyttä: yhteystietoni löytyvät Esittely-sivulta.

Yläpalkista löytyy linkki Äänet-osioon, joten mukavia hetkiä luonnonäänien parissa!

-Pasi Parkkinen

Julkaistu: 02.07.2014 01:29

Kuvatauluja Kalaparkissa

Pasi Parkkisen kuvatauluja on myytävänä Kalaparkin verstasmyymälässä Mikkelin Kenkäverossa. Kalaparkki myy kalannahasta tehtyjä tuotteita. Kalaparkin tuotteet, aukioloajat ja sijainnin löydät verkosta osoitteesta: http://www.kalaparkki.fi.

Julkaistu: 14.06.2014 00:45

Uusia kuvagallerioita

Kevättalvi ja alkukevät ovat revontulten ja linturetkien aikaa, niinpä sivustolle on lisätty kaksi uutta kuvagalleriaa: Portugalin lintuja ja Revontulet. Näiden lisäksi vanhoihin gallerioihin on lisätty uusia kuvia. Tutustu myös vanhempiin gallerioihin. Gallerioiden avulla sivuston kuviin perehtyminen on helpompaa.

Suorat linkit uusiin gallerioihin: Portugalin lintuja ja Revontulet

Julkaistu: 11.04.2013 15:36

Heliaca.fi on uudistunut

Heliaca.fi sivusto täytti elokuussa 5 vuotta. Tänä aikana valokuvia on lisätty sivustolle lähes 5000. Nyt on tullut kuitenkin aika uudistaa sivuston ilmettä, helpottaa sen käyttöä ja tehdä sivuston seurannasta helpompaa. Suurin toiminnallinen uudistus on kuvavirta, jonka avulla voidaan kuvat näyttää lisäysjärjestyksessä. Gallerian avulla kuvaajat voivat tehdä aihealueittain albumeja.

Sivuston ulkoasu on suunniteltu kokonaan uudenlaiseksi, toivomme sen tekevän valokuvien katselusta entistä helpompaa.

Retkikertomuksia julkaistaan omassa osiossaan harvakseltaan, mutta aina silloin kun pidemmälle reissulle päästään.

Alustaremontin yhteydessä vanhan sivuston kuvat on lisäksi käyty läpi ja päällekkäisyyksiä karsittu ja tasoakin nostettu, joten ainakin alkuun kuvamäärä on vanhaa sivustoa huomattavasti alhaisempi. Jos sinulla on kuvista tai lajinmäärityksistä kysyttävää, löydät kuvaajien yhteystiedot Esittely-sivulta.

Julkaistu: 16.10.2012 13:46